“zo blij dat wij ze dat kunnen aanbieden.”

Zomaar een vrijdag-ochtend in het vroege voorjaar 2022. MuzIC is sinds kort aan onze IC verbonden. De stichting Vrienden van Amphia hebben het mogelijk gemaakt dat vanaf gedurende een heel jaar wekelijks de musici van MuzIC bij onze pati├źnten langskomen. 

En ook deze vrijdag zijn ze er weer­čą░. Ditmaal kwam Lies Joosten, een van de harpisten van MuzIC..┬á

Het was die ochtend hectisch geweest, zoals dat zo vaak kan gebeuren op een IC. Mijn pati├źnt was gestabiliseerd en ik zat nog vol in mijn adrenaline. Lies begon te spelen. De pati├źnt leek het te horen; ontspande en er was even sprake van contact. En ik, zittend achter de pc om administratie af te handelen, merkte dat er heel langzaam een soort rust over mij heen kwam.

Ik weet dit soort gevoelens erg persoonlijk zijn, maar als pati├źnten meezingen (of indien dat niet gaat met hun handen of tenen mee bewegen met de muziek) ben ik zo blij dat wij ze dat kunnen aanbieden. ┬á ┬á

Wilma Trappel
IC vpk / kwaliteit en verandermanager
Amphia Ziekenhuis Breda