Leer onze musici beter kennen

MuzIC is een professionele organisatie en werkt met een in IC gespecialiseerd musici-team dat getraind, opgeleid en ondersteund wordt door IC-professionals

De musici van MuzIC hebben allemaal een bewezen staat van dienst als professioneel muzikant. Zij hebben een afgeronde conservatorium opleiding en/of een achtergrond in muziektherapie.

Daarnaast volgen zij minimaal drie keer per jaar intervisie via een externe coach/intervisor en krijgen zij klinische les en ondersteuning van IC professionals om hun kennis op peil te houden met betrekking tot hun werkzaamheden op de IC.

Sytse Bakker
gitaar & zang

"In korte tijd een muzikale verbinding maken met de patiënt/familie."

Maria Eldering
viool

"Door MuzIC kan ik de muziek laten spreken waar de woorden ontbreken in een wereld die op dat moment niet verder reikt dan een kamer op de IC."

Manuela Verbeek
cello

"Muziek is verbinding, dat merk ik iedere keer weer als ik voor MuzIC speel."

Nicolette Verkooij
gitaar

"Even een andere toon aanslaan op IC geeft ruimte voor ontspanning, een lach of een traan. De kracht van muziek!"

Annelies Kole
harp

"Met mijn harpmuziek hoop ik voor de patiënt en familie de tijd heel even stil te kunnen zetten en de muziek te ervaren."

Kurt Efting
gitaar & zang

"De wonderbaarlijke kracht van muziek heb ik bijna nergens zo mooi gevoeld als bij een breekbare patiënt en een geliefde op een IC."

Krista van den Esker
dwarsfluit

"Muziek kan raken tot in de ziel. Door de warme klanken van de fluit hoop ik een moment van troost en rust te brengen voor de patiënt en zijn of haar naasten."

Lies Joosten
harp

"Het is magisch mooi om in de intimiteit van een IC unit voor kwetsbare mensen en hun naasten te spelen. Muziek direct vanuit het hart, daar is de harp zo geschikt voor!"

Sophie van Dijk
harp

"Muziek verbindt, verzacht, troost en leidt af. Wat prachtig om dit op de IC in te kunnen zetten met de harp"

Lisanne van Geleuken
gitaar & zang

"Mooi hoe muziek in verbinding staat met iemands gevoelswereld en hierdoor steun, troost of een moment van blijdschap kan geven."

Emilie Bastens
harp

“Muziek is voeding voor de ziel en kan dromen laten ontstaan. Met mijn harp hoop ik troost, kracht en ontspanning te brengen naar de patiënt en familie, waardoor donkere dagen iets lichter kunnen aanvoelen.”

Liese Claesen
dwarsfluit

“Hoe bijzonder is het als je met melodieën en klanken verlichting kan brengen in een moeilijke tijd? Het is een klein gebaar, maar het kan zo waardevol zijn.”

Anne Willemstein
klarinet

“Door met muziek en improvisatie de interactie aan te gaan met patiënten op de IC ontstaan er prachtige en kwetsbare momenten, het zet de tijd even stil en biedt ruimte.” 

Dineke op den Dries
gitaar & zang

"Met muziek als middel een moment van afleiding creëren en ruimte voor emoties bieden voor de patiënt en diens naasten."