Leer onze musici beter kennen

MuzIC is een professionele organisatie en werkt met een in IC gespecialiseerd musici-team dat getraind, opgeleid en ondersteund wordt door IC-professionals

De musici van MuzIC hebben allemaal een bewezen staat van dienst als professioneel muzikant. Zij hebben een afgeronde conservatorium opleiding en/of een achtergrond in muziektherapie.

Daarnaast volgen zij minimaal drie keer per jaar intervisie via een externe coach/intervisor en krijgen zij klinische les en ondersteuning van IC professionals om hun kennis op peil te houden met betrekking tot hun werkzaamheden op de IC.

Sytse Bakker
gitaar & zang

"In korte tijd een muzikale verbinding maken met de patiënt/familie."

Maria Eldering
viool

"Door MuzIC kan ik de muziek laten spreken waar de woorden ontbreken in een wereld die op dat moment niet verder reikt dan een kamer op de IC."

Anouk Platenkamp
harp

"Muziek is verbinding, dat merk ik iedere keer weer als ik voor MuzIC speel."

Nicolette Verkooij
gitaar

"Even een andere toon aanslaan op IC geeft ruimte voor ontspanning, een lach of een traan. De kracht van muziek!"

Sandra Kox &
Evelien Dubbeldam
viool en cello

"Wij vinden het mooi en bijzonder om te mogen spelen voor mensen die muziek het hardst nodig hebben."

Kurt Efting
gitaar & zang

"De wonderbaarlijke kracht van muziek heb ik bijna nergens zo mooi gevoeld als bij een breekbare patiënt en een geliefde op een IC."

Rosanne Alderliefste gitaar en zang

"Via MuzIC hoop ik de patiënten, familieleden en ook IC-medewerkers even weg te laten dromen, te laten lachen of de ruimte te geven aan hun verdriet."

Lies Joosten
harp

"Het is magisch mooi om in de intimiteit van een IC unit voor kwetsbare mensen en hun naasten te spelen. Muziek direct vanuit het hart, daar is de harp zo geschikt voor!"

Annelies Kole
harp

"Met mijn harpmuziek hoop ik voor de patiënt en familie de tijd heel even stil te kunnen zetten en de muziek te ervaren."

Cor de Koning
gitaar & zang

"Even niet de verpleger, maar gewoon met gitaar van mens tot mens zijn."